----- מקורות ומראה מקומות -----
אוה"א כב, א. כתבי קודש ל, ג. צוה"ר סי' קכא.
ארבעה אבות נזיקין כו' – ב"ק ב, א. אשורנו גו' – בלק כד, יז. שדה בו"ר – ב"מ קד, א ופרש"י שם. המבע"ה הוא שן – ב"ק ב, ב ופרש"י שם.
----- הערות וציונים -----
הובא בתפארת עוזיאל, הוויות אביי ורבא, בשנויים קלים: דד' מיתות גרועין יש שמזיקין לאדם, השור הוא ההסתכלות בדברים שאינם ראוים להסתכל, והבור הוא פנוי – יש אדם הולך בטל ופנוי מתורה ומצוות ומחשבות קדושות, והמבעה הוא השן כדאיתא בגמרא והיינו המותרות אכילה, וההבער הוא האש של כעס.
ארבעה אבות נזיקין – להעיר מזח"ב קיח, א עיי"ש.
וזה הראיה מזיק לבני אדם – עיין צוה"ר סי' ה. ועיי"ע שם סי' נ ובהערות שם. ועיין זבים פ"ב מ"ב ומש"כ על זה באגרות קודש כ"ק אדמו"ר זי"ע ח"כ סוף ע' פב (ובלקו"ש ח"ז ע' 314).
והבו"ר כו' שאינו לומד כו' – להעיר מלשון אבות פ"ב מ"ה אין בור ירא חטא. וראה ריש סי' תסב. ועיין צוה"ר סי' כט.
המבע"ה כו' – להעיר מברכות לב, א מלי כריסי זיני בישי כו', ועוד עד"ז. וראה לעיל סוף סי' תמח. מדבר קדמות להחיד"א מערכת א אות נח – נט.
וההבער כו' – ראה ביאורי הזוהר לאדמו"ר הצ"צ ע' קפב. אוה"ת פ' בשלח ע' תנד.