1) אריב"ל כשעלה משה: מאמר זה מכ"ק אדמו"ר מהר"ש הוא (כנראה) מהדו"ק מד"ה ואל משה אמר עלה אל ה' תרל"ט, נדפס כאן מכת"י 1028 פו, א ואילך [כת"י זה מלוקט ממאמרי כ"ק אדמו"ר מהר"ש מהשנים תרכ"ו-תרל"ט, חלקם בגוכי"ק וחלקם בכת"י מעתיק בתוס' הגהות בגוכי"ק]. המאמר דתרל"ט לא נמצא בבוך גוכי"ק של ס' תרל"ט, ונמצא רק הנחת כ"ק אדמו"ר מוהרש"ב מהתחלת המאמר ונדפס לעיל ע' רו, וכאן נמצא המאמר בשלימותו.
המאמר מיוסד והגהות על ד"ה זה בס' מאמרי אדמו"ר הצ"צ תרט"ו ע' קיח ואילך [וראה גם שם ע' קכה ואילך. רנג ואילך]. והוא מיוסד על ביאור מאמר הזהר ד"ה ר"ח פתח כו' וראיתי אני בס' מאמרי אדה"ז תקס"ז ע' צח ואילך. ונו"א שם ע' קב ואילך. ונו"א בס' מאמרי אדה"ז הנחות הר"פ ע' לה ואילך. [מתחיל: ואיש כי ימרט]. ונמצא בתוס' הגהות וכו' בביאוה"ז להצ"צ ח"ב ע' תתנה ואילך. תתעב ואילך. [וראה שם ס"ע תתעג ואילך: וע"ד הדרוש — נדפס גם באוה"ת ויקרא ע' רנח ואילך. רעד ואילך. רעט ואילך]. תתצא ואילך. וראה גם שם ע' תתעז ואילך. תתפא ואילך. תתפו ואילך. מאמרי אדהצ"צ תרי"ד ע' י-יא.
ונמצא בתוס' הגהות וכו' בד"ה וראיתי אני בסה"מ תרס"ב ע' שנ ואילך. ד"ה לדוד ה' אורי בסה"מ תרפ"ה ע' שלג ואילך. ד"ה עוטה אור בסה"מ תרצ"ט ע' 209 ואילך. ד"ה לדוד ה' אורי וד"ה אשרי העם יודעי תרועה בסה"מ תש"ח ע' 279 ואילך בתוס' הערות וציונים מכ"ק אדמו"ר זי"ע [חלקם נדפסו לקמן באותיות בולטות].